De opbrengst van de extern adviseur

Het komt wel eens voor; dat we na een offertetraject voor een potentiële opdrachtgever horen dat ‘wij het niet zijn geworden’. Nieuwsgierig als we zijn, willen we dan graag weten wat de reden is. En welk HR-adviesbureau de klus wel mag klaren. Verrassend genoeg horen we dan nog wel eens dat de opdrachtgever bij nader inzien geen extern adviseur wil inschakelen, maar het zelf gaat doen. De voornaamste reden? Omdat dat goedkoper is. Toch is de toegevoegde waarde vaak groter dan de kosten die je betaalt.

Wij juichen het alleen maar toe; organisaties die de kennis en het vertrouwen hebben om zelf HR-vraagstukken op te lossen. Maar vaak is in het voortraject al bekend dat zij die kennis zelf niet (voldoende) in huis hebben. Anders hoeven potentiële opdrachtgevers immers niet de moeite te doen om op verschillende plekken hun verhaal te vertellen.

Wij begrijpen dat de inzet van een extern adviseur kosten met zich meebrengt die misschien niet begroot waren. Toch laten we graag weten waarom die extra investering juist waarde toevoegt.

  • Externe experts brengen specifieke kennis en vaardigheden mee, die intern niet (voldoende) aanwezig zijn. Het leidt daarom tot een hogere kwaliteit van het werk.
  • De inzet van een extern expert is kostenefficiënt. In plaats van het aannemen en opleiden van nieuwe mensen, betaal je alleen voor de specifieke taak die de adviseur uitvoert.
  • Een extern expert zorgt intern voor meer flexibiliteit en ruimte. De uren die jij (of je collega) kwijt bent aan het managen van het project, speel je nu vrij voor andere zaken. Door die wendbaarheid kun je zelf snel reageren als de organisatie of de markt daar om vraagt.
  • Een extern expert inschakelen versterkt zowel je eigen expertise en vaardigheden als die van het team. Je leert van zijn of haar aanpak en over hoe je waarde toevoegt.

Kortom: een extern expert inhuren voor speciale werkzaamheden heeft meer voordelen dan je van tevoren denkt. En die investering? Investeringen zijn bedoeld om terug te verdienen. En de kosten zijn heel redelijk. We rekenen het graag eens voor je uit 😊.

Deel dit artikel

HRKracht biedt jou

Toegang tot exclusieve vacatures
Lees verder
HRKracht heeft toegang tot vacatures en informatie die niet openbaar worden geadverteerd.
Ondersteuning en begeleiding
Lees verder
Ons team bestaat uit ervaren HR professionals en HR recruiters. Zij bieden jou ondersteuning en begeleiding gedurende het gehele sollicitatieproces, inclusief voorbereiding op sollicitatiegesprekken en onderhandeling over arbeidsvoorwaarden.
Expertise en advies
Lees verder
Onze medewerkers hebben veel kennis van HR, de arbeidsmarkt én de opdrachtgevers.
Verhoogde kans op succes
Lees verder
Wij kennen een grondig selectieproces, waarbij we zorgvuldig kijken naar jouw vaardigheden, ervaring en culturele fit. Door het doorlopen van dit proces word jij alleen gematcht met functies die écht bij jou passen.
Netwerk en connecties
Lees verder
We kennen een uitgebreid netwerk van werkgevers en professionals in het HR-werkveld. Door via ons te solliciteren kan jij profiteren van onze sterke connecties en toegang krijgen tot carrièremogelijkheden waar je zelf wellicht nog niet bij had stilgestaan.
Vorige
Volgende

Ben je toe aan de volgende stap in je carrière en klaar voor een nieuwe uitdaging? Dan ben je bij ons aan het juiste adres.