Generatiemanagement: de sleutel tot succes op de lange termijn 

Weet jij hoeveel procent van je medewerkers binnenkort de AOW-leeftijd bereikt en de organisatie zal verlaten? En nog belangrijker, weet je wat dat betekent voor de toekomst van jouw organisatie? Sta eens stil bij de samenstelling van jouw personeelsbestand. Veel bedrijven vinden het ingewikkeld om hierover na te denken, maar generatiemanagement is een belangrijk aspect voor succes op de lange termijn. 

Binnen tien jaar gaat een groot deel van de huidige arbeidsmarkt met pensioen. Ook binnen jouw organisatie. Daarom is het belangrijk om nieuwe generaties aan je organisatie te binden. Generatie Z, jouw toekomstige werknemers, zijn digitaal vaardig, willen zich persoonlijk ontwikkelen en zoeken betekenisvol werk. Zonder goed generatiemanagement mis je deze talenten, wat leidt tot een tekort aan gekwalificeerd personeel in een al krappe arbeidsmarkt. Want over niet al te lange tijd is dit dé generatie waaruit geput zal moeten worden. 

Voordelen generatiemanagement 
Goed generatiemanagement helpt niet alleen om nieuw talent aan te trekken, maar ook om je huidige medewerkers te behouden. Het zorgt voor een werkomgeving waarin verschillende generaties goed samenwerken en van elkaar leren. Door te luisteren naar de behoeften van elke generatie, voelen je medewerkers zich begrepen en gewaardeerd. Dit verhoogt de loyaliteit, draagt bij aan een positieve bedrijfscultuur en maakt iedereen blijer op het werk. 

Onze aanpak voor generatiemanagement 
Hoe pak je generatiemanagement aan? Wij ontwikkelden een praktische toepassing die we op maat aanbieden voor ieder type werkgever.  

  1. Het begint met het in kaart brengen van het dna van jouw organisatie. In deze stap voeren we interviews met hoger management en belangrijke stakeholders én analyseren we het huidige beleid, processen en procedures.  

  1. Daarna maken we een analyse van de behoeften van de doelgroep door middel van deskresearch en verdiepende interviews met medewerkers. 

  1. Op basis van de voorgaande stappen hebben we een duidelijk nulpunt. Vanuit hier kunnen we verdere vervolgstappen plannen. 

  1. Vanuit deze nulmeting maken we een plan van aanpak, inclusief beleids- en procesaanpassingen die de organisatie toekomstbestendig maken. In het plan beschrijven we de voordelen van investeren in generatiemanagement en de risico’s wanneer je het achterwege laat. Vervolgens krijg je inzicht in welke aspecten je moet verbeteren, aanpassen of stoppen om een goede mix van generaties te bereiken. Zo bleek een van onze voorstellen aan een opdrachtgever, namelijk het aanbieden van traineeships en een verbeterde onboarding, een schot in de roos. 

Interesse? 
Wil je je organisatie klaarstomen voor de toekomst en aantrekkelijk blijven voor nieuwe generaties? Neem dan contact met ons op voor meer informatie over generatiemanagement. Bij HRKracht helpen we je graag om een werkomgeving te creëren die zowel de huidige als toekomstige medewerkers inspireert en motiveert. Stop met ‘blind’ recruiten en kies voor een gestructureerde langetermijnoplossing! 


 

Deel dit artikel

HRKracht biedt jou

Toegang tot exclusieve vacatures
Lees verder
HRKracht heeft toegang tot vacatures en informatie die niet openbaar worden geadverteerd.
Ondersteuning en begeleiding
Lees verder
Ons team bestaat uit ervaren HR professionals en HR recruiters. Zij bieden jou ondersteuning en begeleiding gedurende het gehele sollicitatieproces, inclusief voorbereiding op sollicitatiegesprekken en onderhandeling over arbeidsvoorwaarden.
Expertise en advies
Lees verder
Onze medewerkers hebben veel kennis van HR, de arbeidsmarkt én de opdrachtgevers.
Verhoogde kans op succes
Lees verder
Wij kennen een grondig selectieproces, waarbij we zorgvuldig kijken naar jouw vaardigheden, ervaring en culturele fit. Door het doorlopen van dit proces word jij alleen gematcht met functies die écht bij jou passen.
Netwerk en connecties
Lees verder
We kennen een uitgebreid netwerk van werkgevers en professionals in het HR-werkveld. Door via ons te solliciteren kan jij profiteren van onze sterke connecties en toegang krijgen tot carrièremogelijkheden waar je zelf wellicht nog niet bij had stilgestaan.
Vorige
Volgende

Ben je toe aan de volgende stap in je carrière en klaar voor een nieuwe uitdaging? Dan ben je bij ons aan het juiste adres.