Hoofdlijnenakkoord 2024-2028: Wat betekent het voor HR? 

In mei vorig jaar deelden we de plannen voor de hervormingen van de arbeidsmarkt. Met de formatie van het nieuwe kabinet vroegen we ons af in hoeverre die plannen doorgezet zouden worden. Daarom hebben we direct het nieuwe hoofdlijnenakkoord erbij gepakt. Dit akkoord brengt enkele concrete veranderingen die relevant zijn voor ons als HR-professionals. Wat opvalt is dat het niet heel vernieuwend is, maar een voortzetting van de eerdere plannen.

Hieronder alvast een korte blik op de plannen. 

Voorkomen schijnzelfstandigheid: De hervorming van de Wet DBA moet helderheid bieden over de arbeidsrelatie tussen opdrachtgevers en opdrachtnemers. Dit betekent dat er duidelijkere criteria komen om te bepalen of iemand als zelfstandige werkt of feitelijk in loondienst is.  

Voorkomen van Misbruik van ZZP-Constructies: Het akkoord richt zich op het voorkomen van misbruik van zzp-constructies, waarbij werkgevers de kosten van sociale zekerheid en andere werknemersvoordelen proberen te omzeilen. Dit zal inhouden dat er strengere controles en sancties komen voor bedrijven. 

Strengere Regels voor de Uitzendsector: Voortzetting van de Wet verduidelijking beoordeling arbeidsrelaties (VBAR) en de Wet toelating terbeschikkingstelling van arbeidskrachten (WTTA) betekent dat uitzendkrachten dezelfde rechten en zekerheden krijgen als vaste medewerkers. 

Stimuleren van Vaste Contracten: Bedrijven worden aangemoedigd om meer vaste contracten aan te bieden, wat moet leiden tot stabielere arbeidsomstandigheden. 

Kortom: Voor organisaties betekent dit dat er aanpassingen nodig kunnen zijn in het beleid rondom het inhuren van zzp’ers en uitzendkrachten, en dat er meer aandacht besteed moet worden aan het aanbieden van vaste contracten. We blijven de ontwikkelingen op de voet volgen en houden jullie op de hoogte van verdere details en implementaties die impact kunnen hebben op ons werkgebied. 

Lees hieronder onze eerdere nieuwsupdates over de hervormingen: 

Deel dit artikel

HRKracht biedt jou

Toegang tot exclusieve vacatures
Lees verder
HRKracht heeft toegang tot vacatures en informatie die niet openbaar worden geadverteerd.
Ondersteuning en begeleiding
Lees verder
Ons team bestaat uit ervaren HR professionals en HR recruiters. Zij bieden jou ondersteuning en begeleiding gedurende het gehele sollicitatieproces, inclusief voorbereiding op sollicitatiegesprekken en onderhandeling over arbeidsvoorwaarden.
Expertise en advies
Lees verder
Onze medewerkers hebben veel kennis van HR, de arbeidsmarkt én de opdrachtgevers.
Verhoogde kans op succes
Lees verder
Wij kennen een grondig selectieproces, waarbij we zorgvuldig kijken naar jouw vaardigheden, ervaring en culturele fit. Door het doorlopen van dit proces word jij alleen gematcht met functies die écht bij jou passen.
Netwerk en connecties
Lees verder
We kennen een uitgebreid netwerk van werkgevers en professionals in het HR-werkveld. Door via ons te solliciteren kan jij profiteren van onze sterke connecties en toegang krijgen tot carrièremogelijkheden waar je zelf wellicht nog niet bij had stilgestaan.
Vorige
Volgende

Ben je toe aan de volgende stap in je carrière en klaar voor een nieuwe uitdaging? Dan ben je bij ons aan het juiste adres.