Word een voorvechter van respect op de werkvloer!

Volgens recent onderzoek heeft meer dan de helft van de medewerkers het afgelopen jaar één of meerdere vormen van ongewenst gedrag meegemaakt op de werkvloer. Nog verontrustender is dat 42% niets durft te zeggen wanneer een collega of leidinggevende iets ongepast doet of zegt. Dit schetst een cultuur waarin mensen zich niet vrij voelen om zich uit te spreken.

Het effect van ongewenst gedrag beperkt zich niet alleen tot de slachtoffers. Het heeft ook gevolgen voor de organisatie; het vergroot de kans op verzuim, verhoogt verloop en schaadt de reputatie. Maar wanneer is gedrag nu eigenlijk ongewenst? Wat is de impact? En wat kun jij doen als dit gebeurt, of het nu jouzelf of een collega betreft? Kortom: Hoe kun jij binnen jouw cirkel van invloed bijdragen aan een veilige werkomgeving.

Onder begeleiding van Jan Willem Taams gaan we hier samen over in gesprek. Jan Willem is een expert in transities en veranderingstrajecten, met ervaring in zowel de ‘harde bovenstroom’ (strategie, governance, bedrijfsvoering) als de ‘zachte onderstroom’ (houding, gedrag, cultuur). Gedurende zijn loopbaan is hij actief aan de slag gegaan met gedrag door bijvoorbeeld bij te dragen aan de ontwikkeling van een geïnternaliseerde integere cultuur in organisaties. Momenteel is hij Kwartiermaker – Programmamanager Psychosociale Arbeidsbelasting (PSA) bij het COA, waar hij zich richt op (on)gewenst gedrag. Met meer dan 50 artikelen en blogs over dit onderwerp en regelmatige lezingen over leiderschap en gedragsverandering, deelt Jan Willem graag zijn diepgaande kennis en inzichten.

Wat kun je verwachten?

  • Jan Willem opent de sessie met een boeiende toelichting op het thema, inclusief actuele voorbeelden en situaties.
  • Duik vervolgens zelf de actie in tijdens een break-out, waarbij we het thema verkennen aan de hand van praktische ‘movielearning’.
  • Na de break-outsessies komen we samen voor een interactieve terugkoppeling, met volop ruimte voor dialoog en verdieping.
  • We sluiten de middag af met een gezellige netwerkborrel, ideaal om verder te praten en ideeën uit te wisselen met collega HR-professionals.

 

Dit event biedt je praktische inzichten en concrete handvatten om zelf een bijdrage te leveren aan een veilige werkomgeving. Een uitgelezen kans om inspiratie op te doen en te netwerken met andere HR-professionals die dezelfde uitdagingen tegenkomen.

Start de verandering bij jezelf. Meld je nu aan en maak het verschil.

Event gegevens

Datum: Donderdag 3 oktober 2024

Tijdstip: 15.30 uur – 19.00 uur

Locatie: Carlton President Hotel te Utrecht
(Floraweg 25, 3542 DX, Utrecht)

Programma:

15.00 – 15.30 uur: Inloop
15.30 – 15.45 uur: Welkom
15.45 – 17.15 uur: Sessie door Jan Willem Taams
17.15 – 17.30 uur: Reflectie & afsluiting
17.30 – 19.00 uur: (Netwerk-) borrel


Schrijf je
kosteloos in via het inschrijfformulier op deze pagina!

Let op: er zijn beperkte plekken beschikbaar, dus wacht niet te lang!