Grip op het aantrekken én behouden van medewerkers in een uitdagende markt

De vraag

Hoe krijg je als werkgever meer grip op het aantrekken, binden en boeien van medewerkers? Zeker in deze tijd is dat een relevante en belangrijke vraag.

De aanpak

Na een uitvoerige intake hebben we ervoor gekozen om de kracht van teamwork bij deze werkgever centraal te stellen in de aanpak. We zijn aan de slag gegaan met de aspecten die maken dat een team een hecht team wordt. Een duidelijk gemeenschappelijk doel, duidelijke rollen en verantwoordelijkheden, vaardigheden die elkaar aanvullen, heldere processen en technologie en interpersoonlijke relaties binnen het team. Op basis van een nulmeting op deze onderdelen hebben we een concrete aanpak en prioriteit per onderdeel bepaald. Dit is vertaald naar een heldere HR-agenda, inclusief een keuze voor inzet van HR-instrumenten.  

Om de interpersoonlijke relaties in beeld te brengen, is gebruik gemaakt van de drijfverenanalyse van MyDrives. Vervolgens hebben we de MyMatch* en MyDrives* analyse als standaard onderdeel ingezet voor toekomstige medewerkers.

*Wij zijn gecertificeerd consultant voor deze praktische methode.

Het resultaat

De aanpak leverde een heldere HR-agenda met gemeenschappelijke doelstellingen op. Per doelstelling werd bepaald wie vanuit het MT de eigenaar zou zijn en werden er duidelijke deadlines en criteria voor succes vastgelegd. Hierdoor is het managementteam (en de onderliggende teams) effectiever met elkaar gaan samenwerken en hebben de medewerkers effectiever gedrag laten zien.

Door het bepalen van deze nieuwe HR-agenda en het gedrag effectief te promoten naar de buitenwereld, wist de opdrachtgever duidelijk te maken welk type collega er wordt gezocht en wanneer deze persoon wel (of niet) bij het bedrijf zou passen. Het MyMatch-assessment laat namelijk zien of de drijfveren én capaciteiten van de sollicitant matchen met de vacature. Hierdoor is het percentage succesvolle aannames gestegen en het ongewenste verloop gedaald. Door daarnaast in te zetten op het vormen van een echt team zijn ambassadeurs opgestaan die helpen in het aantrekken van nieuw talent. Maar nog belangrijker, het heeft talent weten te behouden voor de organisatie.

Deel dit artikel

HRKracht biedt jou

Toegang tot exclusieve vacatures
Lees verder
HRKracht heeft toegang tot vacatures en informatie die niet openbaar worden geadverteerd.
Ondersteuning en begeleiding
Lees verder
Ons team bestaat uit ervaren HR professionals en HR recruiters. Zij bieden jou ondersteuning en begeleiding gedurende het gehele sollicitatieproces, inclusief voorbereiding op sollicitatiegesprekken en onderhandeling over arbeidsvoorwaarden.
Expertise en advies
Lees verder
Onze medewerkers hebben veel kennis van HR, de arbeidsmarkt én de opdrachtgevers.
Verhoogde kans op succes
Lees verder
Wij kennen een grondig selectieproces, waarbij we zorgvuldig kijken naar jouw vaardigheden, ervaring en culturele fit. Door het doorlopen van dit proces word jij alleen gematcht met functies die écht bij jou passen.
Netwerk en connecties
Lees verder
We kennen een uitgebreid netwerk van werkgevers en professionals in het HR-werkveld. Door via ons te solliciteren kan jij profiteren van onze sterke connecties en toegang krijgen tot carrièremogelijkheden waar je zelf wellicht nog niet bij had stilgestaan.
Vorige
Volgende

Ben je toe aan de volgende stap in je carrière en klaar voor een nieuwe uitdaging? Dan ben je bij ons aan het juiste adres.