Kennisplein

In slechts veertien dagen naar een interim oplossing

Het vraagstuk

Kunnen jullie ons snel helpen aan een tijdelijke HR Manager zonder dat de voortgang van de HR-agenda vertraging oploopt? Met deze vraag kwam Beiersdorf naar ons toe. Wij zorgden binnen een strakke tijdslijn voor resultaat door de kracht van een kwalitatief en omvangrijk netwerk!

De aanpak

Door niet alleen in kaart te brengen wat de kennis en vaardigheden van de persoon moeten zijn, maar door ook door te vragen op de specifieke uitdagingen binnen de functie en organisatie, kregen we een goed beeld van ‘de vraag achter de vraag’. Onze consultants weten inmiddels dat de zwaarte van een rol niet zozeer wordt bepaald door wat iemand moet kennen of kunnen, maar door de ongeschreven do’s en don’ts binnen het bedrijf.

Aan de hand van dit uitgebreide profiel zetten we de vraag binnen één dagdeel uit in ons netwerk. Deze zorgvuldige aanpak leidde binnen vijf werkdagen tot vier potentiële kandidaten met de juiste ervaring, competenties én de ambitie om deze rol tijdelijk te vervullen.

Het resultaat

Na twee gespreksronden en een kennismaking startte de ervaren Interim HR Manager. Zij nam zitting in het Managementteam van Beiersdorf Benelux en ondersteunde met de HR- en change-agenda. Tussen ons eerste contact met de opdrachtgever en de start van de interim manager zaten door onze aanpak slechts veertien dagen.

Deel dit artikel