Onderzoek naar medewerkersbetrokkenheid en -tevredenheid als praktische basis voor behoud en verbetering

Het vraagstuk

Hoe inventariseer je medewerkersbetrokkenheid en -bevlogenheid en hoe meet je hun kijk op een organisatie in verandering?

De aanpak

Wij voeren iedere twee jaar een onafhankelijk online kwalitatief- en kwantitatief medewerkersbetrokkenheidsonderzoek uit voor Agis, waarin wij het volledige proces voor onze rekening nemen. Dit onderzoek bestaat uit steeds terugkerende vragen (om zo de ontwikkeling vast te kunnen stellen) en vragen over onderwerpen die actueel en relevant zijn. Het kan dan bijvoorbeeld gaan over een verandering die net is doorgevoerd of op het punt staat om geïmplementeerd te worden. Voorafgaand doen we een inventarisatie bij Agis om de behoeften in kaart te brengen, waarna we de vragenlijst voor dat jaar ontwikkelen en verspreiden onder de medewerkers. In navolging hierop voeren wij een uitgebreide analyse uit en koppelen we onze bevindingen terug. Dit doen we op zo’n wijze dat er zeer snel concreet beleid uit is te ontwikkelen.

Het resultaat

Inzicht in de bevlogenheid en betrokkenheid van medewerkers. De resultaten van het onderzoek geven de opdrachtgever richting in de waarden en ontwikkelingen die ze moeten koesteren. Bovendien brengen de antwoorden ook concrete verbeteringsmogelijkheden in kaart. Onze output bestond uit een overzichtelijke, praktische analyse van de resultaten, inclusief conclusies en aanbevelingen. Op basis van deze conclusies en aanbevelingen hebben we o.a. geholpen om de rollen en verantwoordelijkheden meer inzichtelijk te krijgen voor de medewerkers. Verder is er een functiehuis en talentenpad (aan de hand van de STYR methodiek) geïmplementeerd. Tot slot hebben we op basis van de uitkomsten een concreet voorstel gedaan voor een vitaliteitsaanpak en een medewerkers erkenninsgprogramma.

Deel dit artikel

HRKracht biedt jou

Toegang tot exclusieve vacatures
Lees verder
HRKracht heeft toegang tot vacatures en informatie die niet openbaar worden geadverteerd.
Ondersteuning en begeleiding
Lees verder
Ons team bestaat uit ervaren HR professionals en HR recruiters. Zij bieden jou ondersteuning en begeleiding gedurende het gehele sollicitatieproces, inclusief voorbereiding op sollicitatiegesprekken en onderhandeling over arbeidsvoorwaarden.
Expertise en advies
Lees verder
Onze medewerkers hebben veel kennis van HR, de arbeidsmarkt én de opdrachtgevers.
Verhoogde kans op succes
Lees verder
Wij kennen een grondig selectieproces, waarbij we zorgvuldig kijken naar jouw vaardigheden, ervaring en culturele fit. Door het doorlopen van dit proces word jij alleen gematcht met functies die écht bij jou passen.
Netwerk en connecties
Lees verder
We kennen een uitgebreid netwerk van werkgevers en professionals in het HR-werkveld. Door via ons te solliciteren kan jij profiteren van onze sterke connecties en toegang krijgen tot carrièremogelijkheden waar je zelf wellicht nog niet bij had stilgestaan.
Vorige
Volgende

Ben je toe aan de volgende stap in je carrière en klaar voor een nieuwe uitdaging? Dan ben je bij ons aan het juiste adres.