Kennisplein

Ontwikkeling van waarderings-, ontwikkelings- en beloningsbeleid in lijn met de organisatiedoelen.

Het vraagstuk

Hornbach wil voor haar klanten de bouwmarkt van de toekomst zijn. En voor haar medewerkers de beste werkgever onder de bouwmarkten. Flinke ambities, waar een gedegen HR-beleid bij hoort. De wens van Hornbach was een integraal waarderings-, ontwikkelings- en beloningsbeleid, in lijn met de strategische speerpunten. Hornbach koerst hierbij op medewerkers die:

  • Optimaal samenwerken;
  • Gezamenlijk verantwoordelijk zijn voor de resultaten;
  • Ontwikkelruimte krijgen en nemen;
  • Deel uitmaken van een open en eerlijke bedrijfscultuur en gesprekken op ‘ooghoogte’ voeren.

De aanpak

HRKracht heeft dit traject ondersteund door het uitvoeren van een benchmark van de arbeidsvoorwaarden. Geen vergelijking met andere bouwmarkten, maar juist met andere branches, waarmee wordt geconcurreerd op de arbeidsmarkt. Van daaruit hebben wij aanbevelingen gedaan over de beloning van Hornbach Nederland inclusief een financiële doorvertaling. Tot slot hebben we functie-interviews gehouden in de bouwmarkten en samen met Hornbach de inhoud van de functies bepaald, zodat deze bijdragen aan het vormgeven van de bouwmarkt van de toekomst.

Het resultaat

Een praktisch advies aan Hornbach waarmee zij verder in staat werden gesteld om een krachtige werkgever te worden, die het mogelijk maakt om te komen tot gezamenlijke verantwoordelijkheid voor resultaten en een open, eerlijke bedrijfscultuur.

Deel dit artikel