Kennisplein

Passend en praktisch inzetbaar belonings- en doorgroeibeleid

Het vraagstuk

Hoe versterk je de intrinsieke motivatie van medewerkers, zodat zij een grotere bijdrage aan de organisatie kunnen leveren?

De oplossing

Op basis van de wensen van de opdrachtgever en de behoeften van de medewerkers is een integraal concept van belonings- en doorgroeibeleid bedacht. Dit concept beloont loyaliteit met aandacht, doorgroeimogelijkheden en een passend salaris. We zijn bij deze oplossing veel verder gegaan dan het standaard functiehuis met beloning: we hebben gestructureerde promotiestappen in kaart gebracht en vastgelegd, waardoor medewerkers weten waar ze vandaag én morgen aan zullen werken.

Het resultaat

Een slim systeem dat medewerkers duurzaam inzetbaar houdt. Het systeem zorgt voor een goede balans tussen uitdaging en carrièreplanning van een groep engineers. De organisatie was zich bewust van het belang van deze doelgroep op hun dienstverlening en investeren hiermee daadwerkelijk in langdurige ontwikkeling. Tegelijkertijd krijgen de medewerkers de kans om zich ook in andere gebieden verder te bekwamen, dan alleen hun primaire werkzaamheden.

Deel dit artikel