Strategisch HR-advies en ondersteuning bij verkoop bedrijfsonderdeel

Het vraagstuk

Toen de markt veranderde, besloot Coca-Cola haar technische onderhoudsafdeling onder te brengen bij een externe partij. Een complex proces, waarin HRKracht actief strategisch, tactisch en operationeel heeft ondersteund. Centrale vraag vanuit Coca-Cola: hoe behartigen wij tijdens én na de verkoop op een zorgvuldige manier de belangen van onze mensen?

De aanpak

HRKracht formeerde en leidde een multidisciplinair projectteam. Samen hebben we de sociale dialoog met de Ondernemingsraad, vakorganisaties en medewerkers voorbereid en een projectplan opgesteld voor de overgang. We formuleerden een duidelijke kernboodschap en stelden een adviesaanvraag op waarin de sociale consequenties waren opgenomen. En hoe daarmee moet worden omgegaan. We bereikten hele goede afspraken over de arbeidsvoorwaarden bij de ‘overgang van onderneming’. We hielpen Coca-Cola verder met een zorgvuldig afgestemd communicatieplan voor de communicatie richting alle interne en externe stakeholders. Maar ook gaven we een training aan de betrokken managers om hun medewerkers te begeleiden in zo’n ingrijpend verandertraject. En uiteraard hebben we alles in afstemming gedaan met de overnemende partij, zodat activiteiten en communicatie synchroon liepen.

Het resultaat

Dankzij onze zorgvuldige aanpak slaagde Coca-Cola Europacific Partners erin om haar medewerkers goed te begeleiden in de overgang naar de nieuwe situatie. Goed overleg en ons duidelijke draaiboek gaven helderheid over de impact van de overname voor de mensen, waarbij banen en arbeidsvoorwaarden zijn behouden. Met het door HRKracht opgestelde onboardingprogramma bereikten we dat medewerkers zich direct welkom voelden bij hun nieuwe werkgever.

Deel dit artikel

HRKracht biedt jou

Toegang tot exclusieve vacatures
Lees verder
HRKracht heeft toegang tot vacatures en informatie die niet openbaar worden geadverteerd.
Ondersteuning en begeleiding
Lees verder
Ons team bestaat uit ervaren HR professionals en HR recruiters. Zij bieden jou ondersteuning en begeleiding gedurende het gehele sollicitatieproces, inclusief voorbereiding op sollicitatiegesprekken en onderhandeling over arbeidsvoorwaarden.
Expertise en advies
Lees verder
Onze medewerkers hebben veel kennis van HR, de arbeidsmarkt én de opdrachtgevers.
Verhoogde kans op succes
Lees verder
Wij kennen een grondig selectieproces, waarbij we zorgvuldig kijken naar jouw vaardigheden, ervaring en culturele fit. Door het doorlopen van dit proces word jij alleen gematcht met functies die écht bij jou passen.
Netwerk en connecties
Lees verder
We kennen een uitgebreid netwerk van werkgevers en professionals in het HR-werkveld. Door via ons te solliciteren kan jij profiteren van onze sterke connecties en toegang krijgen tot carrièremogelijkheden waar je zelf wellicht nog niet bij had stilgestaan.
Vorige
Volgende

Ben je toe aan de volgende stap in je carrière en klaar voor een nieuwe uitdaging? Dan ben je bij ons aan het juiste adres.