Strategisch project voor een sterk werkgeversmerk

Het vraagstuk

Een sterk merk bouw je van binnenuit. Want wat heb je aan een gaaf merk en geweldige externe communicatiekanalen als je de gecreëerde verwachtingen niet kunt waarmaken? De externe branding van deze opdrachtgever was heel sterk, maar er was ook behoefte om de eigen medewerkers te helpen om het gewenste gedrag te laten zien.

De aanpak

Met HR Projectkracht ontwikkelden wij een allesomvattende HR-aanpak die we de titel ‘Human Agenda’ gaven. Het fundament van Human Agenda was de kernwaarden. Die bepalen op welke manier mensen (samen-)werken en communiceren. Tegelijkertijd werd een nieuw organisatiemodel met duidelijke rollen en verantwoordelijkheden ontwikkeld en neergezet. Hiermee werd het management in staat gesteld om effectiever leiderschap te tonen.

We besloten tot de inzet van het zogenoemde ‘Rookie to Master Hero’-programma voor medewerkers. Een integraal programma met vaardigheids- en vakmanschapstrainingen en intervisiebijeenkomsten om van elkaar te leren en elkaar te helpen. Door het programma kunnen medewerkers nog meer uitblinken in hun functie. Op een manier die volledig in lijn is met de wensen van de organisatie.

Tot slot ontwikkelden en implementeerden we een competitief beloningsmodel en bonusprogramma. Dit om gewenst gedrag en resultaat op een passende manier te belonen. We maakten dit onderdeel van een totale beloningsfilosofie, gebaseerd op de kernwaarden. Het leidde tot een ‘Voice of the Hero’-programma waarin collega’s elkaar inspireren en de échte dialoog met elkaar aangaan.

Het resultaat

Opzet en implementatie van een gedegen, integrale HR-aanpak als stevige interne basis om extern te excelleren. Hierbij sluiten externe- en interne branding en communicatie naadloos op elkaar aan.

Deel dit artikel

HRKracht biedt jou

Toegang tot exclusieve vacatures
Lees verder
HRKracht heeft toegang tot vacatures en informatie die niet openbaar worden geadverteerd.
Ondersteuning en begeleiding
Lees verder
Ons team bestaat uit ervaren HR professionals en HR recruiters. Zij bieden jou ondersteuning en begeleiding gedurende het gehele sollicitatieproces, inclusief voorbereiding op sollicitatiegesprekken en onderhandeling over arbeidsvoorwaarden.
Expertise en advies
Lees verder
Onze medewerkers hebben veel kennis van HR, de arbeidsmarkt én de opdrachtgevers.
Verhoogde kans op succes
Lees verder
Wij kennen een grondig selectieproces, waarbij we zorgvuldig kijken naar jouw vaardigheden, ervaring en culturele fit. Door het doorlopen van dit proces word jij alleen gematcht met functies die écht bij jou passen.
Netwerk en connecties
Lees verder
We kennen een uitgebreid netwerk van werkgevers en professionals in het HR-werkveld. Door via ons te solliciteren kan jij profiteren van onze sterke connecties en toegang krijgen tot carrièremogelijkheden waar je zelf wellicht nog niet bij had stilgestaan.
Vorige
Volgende

Ben je toe aan de volgende stap in je carrière en klaar voor een nieuwe uitdaging? Dan ben je bij ons aan het juiste adres.