Kennisplein

STAP Budget & Coachingstraject

Mens Kracht

Jouw mensen staan aan de basis van zakelijk succes. Zonder hen geen groei en ontwikkeling van je bedrijf. Dus daag ze uit, motiveer en bied ontwikkel kansen.

Profiteren van het STAP-budget? HRKracht helpt met slim ontwikkeltraject

Dankzij het STAP-budget profiteren medewerkers tijdelijk van € 1000,- studiebudget. Een unieke kans, waarbij HRKracht zowel jou als jouw medewerker(s) ondersteunt. Let op: het aanbod geldt vanaf 2 mei, 1 juli en 1 september 2022. Wees er wel op tijd bij, want het aantal STAP-budgetten is beperkt! Op=op!

 € 1000,- per medewerker

De overheid stimuleert duurzame inzetbaarheid van medewerkers. Het STAP-budget is een subsidieregeling die medewerkers kunnen gebruiken voor persoonlijke ontwikkeling. Elke medewerker heeft hierbij recht op maximaal € 1000,- , te gebruiken voor het volgen van een training of opleiding. Het resultaat? Gemotiveerde medewerkers, een belangrijke factor in zakelijk succes.

Kort en krachtig ontwikkeltraject

Medewerkers die gebruik willen maken van het STAP-budget bieden wij een kort en krachtig ontwikkeltraject aan. Vervolgens maken we gezamenlijk een keuze voor een opleiding. Zelf regelt jouw medewerker de online aanvraag, indien nodig met onze ondersteuning. De meerwaarde? Dankzij de gerichte inzet van HRKracht halen jouw medewerkers het beste uit zichzelf.

Ons stappenplan

Stap 1: Meld je medewerker(s) aan via onze website.

Stap 2: Binnen 2 dagen nemen wij contact op met de medewerker voor een speeddate met onze loopbaancoach. Ter voorbereiding op deze afspraak vult de medewerker een ontwikkelscan in.

Stap 3: Loopbaancoach en medewerker bespreken in een coachsessie de scan. Samen bepalen ze welke opleiding het beste past bij de ontwikkel- en scholingsbehoefte.

Stap 4: De coach helpt jouw medewerker bij het aanmelden via de website van de opleiding. Hij of zij ontvangt vervolgens een STAP-aanmeldingsbewijs.

Stap 5: Met het STAP-aanmeldingsbewijs dienen wij via het STAP-portaal van UWV een aanvraag in.

Stap 6: Het UWV toetst de aanmelding. Als de medewerker aan de voorwaarden* voldoet, krijgt hij of zij hiervan een bevestiging.

Stap 7: De opleider factureert het bedrag aan UWV.

Stap 8: De medewerker start met de opleiding. Na afronding geeft de opleider een bewijs van deelname aan het UWV, hiermee is de subsidie definitief.

Tijdelijk aanbod, op=op

Vanaf 1 maart 2022 kunnen medewerkers hun persoonlijke studiesubsidie aanvragen. Het subsidiebedrag is beperkt, daarom is het belangrijk nú in actie te komen. Zodat zij op 1 maart direct aanspraak op de subsidie kunnen maken. Informeer en enthousiasmeer hen daarom zo snel mogelijk. En meld ze aan!

Zet vandaag nog de eerste stap

Gun jij je medewerkers gerichte ontwikkel kansen? Neem dan contact met ons op om de (maatwerk)mogelijkheden voor jouw bedrijf te bespreken. Dat kan door te mailen naar welkom@hr-kracht.nl of een belletje naar één van onze HR-professionals.

Deel dit artikel