Wat fijn dat je ontslagen wordt

Waarom jouw medewerkers het recht hebben op een gedwongen vertrek en hoe je als HR-professional invloed hebt op hun revitalisering.

Laat ik beginnen met een disclaimer: Ja, ik weet dat er veel uitzonderingen zijn op het verhaal hieronder. En ook dat ontslag en werkloosheid door veel mensen als een uitzichtloze situatie wordt ervaren. Maar met omdenken kunnen veel medewerkers worden geholpen. Daarom heb ik het graag over de pakweg 85% van de gevallen, waarin een gedwongen ontslag een zegen is en de start van iemands hervonden geluk.

Een praktijkvoorbeeld

Vorige week had ik weer zo’n ontmoeting. Ik sta te praten met een vlotte dame – midden veertig, HBO geschoold, 32-urige werkweek in een inkoopfunctie – en ze vertelt mij dat ze enige weken daarvoor boventallig is verklaard. “Ik word ontslagen”, zegt ze, en ik zie aan haar onderlip dat dit hard is binnengekomen. “Ik heb mijzelf 11 jaar uit de naad gewerkt en nu schoppen ze me op straat. Over twee weken krijg ik nog een afscheidslunch en dan kan ik m’n spullen inleveren. Ik vind het verschrikkelijk en zie het echt niet meer zitten.” Ze vertelt dat er een sociaal plan van kracht is, de komende maanden zal ze een WW-uitkering ontvangen en de werkgever biedt haar een budget aan wat ze kan inzetten voor outplacement.

Ik kan me bedwingen en dus mompel ik wat geruststellende woorden. Maar van binnen juich ik voor haar! Ik weet namelijk iets wat zij over een tijdje ook zal ervaren. Namelijk dat zij zojuist de eerste stap heeft gezet naar nieuwe energie.

Verandering

Het is een terugkerende cyclus: medewerker verliest baan, wordt boos, voelt zich slecht behandeld, wordt gedwongen het te accepteren, gaat op zoek naar iets anders, bemerkt opeens de keuzevrijheid die er is, gaat selectief op zoek en vindt de juiste baan. En wanneer je diezelfde persoon maanden of soms jaren later tegenkomt, dan is de reactie meestal: “Dat was het beste wat me kon overkomen”. De reden is simpel: om scherp, gemotiveerd en ambitieus te zijn heeft vrijwel iedereen in ieder geval één ingrediënt nodig: verandering. Dat kan een andere baan binnen dezelfde organisatie zijn, een nieuwe manager, een ander kantoor of een baan bij een ander bedrijf.

Zelfs de meest hardnekkige “veranderangstige”, zal niet ontkennen dat verandering maakt dat er energie gaat stromen. Diezelfde veranderangstige roept niet voor niets al een paar jaar dat er niets deugt bij de werkgever. Dat hij niet snapt dat die directeur op die plek zit, “omdat die man toch helemaal niets met mensen heeft”, dat de rotklusjes altijd bij dezelfde persoon (hijzelf) komen en dat het kerstpakket al helemaal niets voorstelt in vergelijking met vroeger. Kortom: de veranderangstige is ontevreden, maar durft de zekerheid dat hij de werkgever een nul vindt niet in te ruilen voor de onzekerheid of de volgende werkgever wel beter is. En dus drijft zo’n persoon stuurloos rond in de hoop het pensioen te halen. En inderdaad, in die gevallen kost het veel energie om te blijven werken tot na 65 jaar.

Wendbaar en inzetbaar

Bij dezen doe ik daarom een oproep: Wanneer je geen energie krijgt van je werk en/of dreigt te worden ontslagen (door een reorganisatie, slecht functioneren of wat dan ook…), omarm dan de kans om te gaan doen wat je écht wilt en om nieuw geluk te vinden. Er is nog zoveel meer moois buiten te vinden dan wanneer je in je dagelijkse kring blijft rondscharrelen. En dan zul je zelf ook ervaren hoe fijn het is om die oude baan kwijt te zijn. Blijf energiek!

Eye Opener Workshops

Ben je werkgever en wil je in jouw medewerkers investeren? Of het nu gaat om het positief begeleiden van een reorganisatie of de wendbaarheid en inzetbaarheid van medewerkers te vergroten, HRKracht biedt Eye Opener Workshops waarmee we medewerkers helpen om weer open te staan voor andere kansen binnen, of buiten het eigen bedrijf. Is er een groep mensen in jouw organisatie die dit kan helpen in het hervinden van enthousiasme en energie, aarzel dan niet om hier vrijblijvend over met ons in gesprek te gaan.

Deel dit artikel

HRKracht biedt jou

Toegang tot exclusieve vacatures
Lees verder
HRKracht heeft toegang tot vacatures en informatie die niet openbaar worden geadverteerd.
Ondersteuning en begeleiding
Lees verder
Ons team bestaat uit ervaren HR professionals en HR recruiters. Zij bieden jou ondersteuning en begeleiding gedurende het gehele sollicitatieproces, inclusief voorbereiding op sollicitatiegesprekken en onderhandeling over arbeidsvoorwaarden.
Expertise en advies
Lees verder
Onze medewerkers hebben veel kennis van HR, de arbeidsmarkt én de opdrachtgevers.
Verhoogde kans op succes
Lees verder
Wij kennen een grondig selectieproces, waarbij we zorgvuldig kijken naar jouw vaardigheden, ervaring en culturele fit. Door het doorlopen van dit proces word jij alleen gematcht met functies die écht bij jou passen.
Netwerk en connecties
Lees verder
We kennen een uitgebreid netwerk van werkgevers en professionals in het HR-werkveld. Door via ons te solliciteren kan jij profiteren van onze sterke connecties en toegang krijgen tot carrièremogelijkheden waar je zelf wellicht nog niet bij had stilgestaan.
Vorige
Volgende

Ben je toe aan de volgende stap in je carrière en klaar voor een nieuwe uitdaging? Dan ben je bij ons aan het juiste adres.